Afbeelding
Foto: Ellen Thomassen

Jenna opent "Tjill-honk" voor jeugdig Deest

Algemeen

DEEST - Op vrijdag 7 september jl. was de officiële opening van het "Tjill-honk" in dorpshuis 't Trefpunt. Onder het toeziend oog van 25 kinderen opende wethouder Sjef van Elk, samen met Jenna Alewijn leerling groep 8 van basisschool 't Klosterhufke de deur van het Tjill-honk.

De ingang van 't Tjill-honk bevindt zich aan de achterzijde van Dorpshuis 't Trefpunt t.o.v. de ingang van de kerk. Boven verwachting verzamelde een groot aantal kinderen zich om 19.00 uur voor de ingang. Het Tjill-honk is een initiatief van het nieuwe beheerdersechtpaar. Dorpshuis 't Trefpunt wordt vooral veel gebruikt door leden van de bond van ouderen. Deze hebben een vol programma de gehele week door.

'Het werd tijd dat er ook ruimte voor de jeugd gecreëerd wordt', aldus beheerder Ellen Thomassen en Lorenzo Derks. De jeugd in Deest is de laatste jaren tekort gedaan, zo vindt het echtpaar. 'Zij verdienen ook een eigen plek in het dorpshuis. Het "honk" ontstond spontaan toen we bezig waren om de laatste verbouwingsklusjes af te werken. De ruimte, die vroeger dienst deed als grimehok, voor o.a. de toneelvereniging, kon ook wel een likje verf gebruiken. Tijdens de klusmomenten door stelden we de vraag of we niet meer gebruikers van het hok konden laten genieten. Opeens was het idee Tjill-honk geboren. 'Tjillen is natuurlijk Deests voor het Engelse woord chillen', ligt Thomassen toe.

Het Tjill-honk is iedere vrijdag vanaf 19.00 geopend voor de jeugd van 11-12 jaar. Vanaf 21.00 uur is de oudere jeugd tot 16 jaar welkom. Vrijwilligers zorgen wekelijks voor toezicht en begeleiding. Zij werken samen met een jongerenwerker van de Gemeente Druten, en creëren tevens een leuk programma. Zo werden de kinderen tijdens de opening verrast met een heuse graffitiworkshop.