Afbeelding
Foto: Personenvervoer Maas en Waal

Personenvervoer Maas en Waal opnieuw gecontracteerd voor leerlingenvervoer

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Personenvervoer Maas en Waal (PMW), gevestigd in Beneden-Leeuwen en Druten, is door de gemeente West Maas en Waal de gecontracteerde leerlingenvervoerder geworden voor komende contractperiode.

Mede omdat per augustus 2018 de vervoersovereenkomst ten einde zou lopen met PMW was de gemeente genoodzaakt het leerlingenvervoer opnieuw aan te besteden. Om deze verplichting kunnen de gemeentes niet heen, ondanks het feit dat deze opdrachtgever uiterst tevreden is over de huidige uitvoering van het vervoer door PMW. De afgelopen drie maanden heeft deze procedure dan ook plaatsgevonden, waarbij West Maas en Waal ondersteund werd door een extern deskundig vervoers-advies bureau uit s'Hertogenbosch.

Zelfde gezichten
Deze inmiddels definitieve gunning aan PMW is met name zeer positief omdat nagenoeg de meeste samen te stellen routes van vervoer weer uitgevoerd zullen gaan worden door vertrouwde gezichten achter het stuur. 'Onze chauffeurs kennen de kinderen (en ouders) die wij al meerdere jaren vervoeren en hebben daardoor een speciale vertrouwensband met hen opgebouwd, wat zeker niet onbelangrijk is binnen deze te vervoeren doelgroep. Ook de ruime ervaring binnen ons bedrijf zal een rol hebben gespeeld voor dit besluit', aldus Geert Eikhout.

Voor het begin van het nieuwe schooljaar houdt Personenvervoer Maas en Waal een open dag bij het bedrijf in Beneden-Leeuwen. Alle te vervoeren leerlingen kunnen met hun ouders een kijkje nemen in de keuken van de organisatie en bij het dagelijkse reilen en zeilen. Uiteraard zijn er diverse activiteiten én zijn er enkele vaste schoolvervoer chauffeurs aanwezig om de leerlingen en ouders te woord te staan.