Vorig jaar werd het meidenteam van basisschool De Wijzer schoolvoetbalkampioen.
Vorig jaar werd het meidenteam van basisschool De Wijzer schoolvoetbalkampioen. Foto: Tom van Kaauwen

Schoolvoetbaltoernooi van start

Algemeen

MAAS EN WAAL - Het jaarlijkse voetbaltoernooi voor basisscholen start op woensdag 4 april. In zowel rayon Beuningen als Maas en Waal trappen de meiden af met de voorrondes. De week erop zijn de jongens aan de beurt.

Scholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal spelen hun wedstrijden op sportpark de Heppert in Altforst. De meiden spelen woensdag 4 april tussen 9.00 en 17.00 uur hun poulewedstrijden. De wedstrijden voor de jongensteams staan voor woensdag 11 april op het programma. Er doen in totaal 38 teams mee met het schoolvoetbaltoernooi, waarbij de meiden zeven tegen zeven spelen, en de jongens elf tegen elf. Er doen dit jaar twee gemengde teams mee, van basisschool De Tweestroom uit Altforst en de Gravin van Rechterenschool uit Appeltern. De finales zijn op vrijdag 13 april.

In Beuningen spelen de meidenteams woensdag 4 april hun wedstrijden op sportpark De Ooigraaf in Beuningen. De jongens spelen maandag 9 en dinsdag 10 april hun voorrondes op de velden van WVW in Weurt. De finalerondes voor zowel de jongens als de meiden worden gespeeld in Weurt, op vrijdag 13 april.

Toeschouwers zijn van harte welkom de leerlingen aan te moedigen.