Afbeelding

Monumentale boom Ambtshuisstraat wordt gekapt

Algemeen

DRUTEN - Vrijdag 9 maart wordt de zieke kastanjeboom langs de Ambtshuisstraat gekapt. Deze boom is rond 1880 geplant en al meer dan 12 jaar ziek. In het verleden is al een muur om deze boom gemetseld om hem te sparen. Maar dit heeft niet mogen helpen.

De gemeente vervangt de boom door een andere grote boom. Helaas zal het nog een tijd duren voordat deze nieuwe boom, een rode beuk, net zo groot is als de boom die gekapt wordt.

Tweede leven voor de boom
Kunstenaar Jos Bregman wil de kastanjeboom een tweede leven geven, er is eerder een artikel hierover verschenen in de Maas&Waler (klik hier). De boom wordt gekapt door Klok Projecten. Ze zullen de boom in tact laten, tot bekend is wat de kunstenaar ermee gaat doen.

Crowdfunding
Jos Bregman is een crowdfunding actie gestart. Er kan door geïnteresseerden een tegenprestatie gekozen worden zodat de boom voort kan leven. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor flinterdunne schijven van de boom of blokken. De lagere scholen in Druten mogen een geschiedenisschijf kiezen en met de kunstenaar een gastlesdag over bomen, natuur en kunst afspreken. Klik hier voor de crowdfunding actie. Deelnemen kan al vanaf € 10,-

De kunstenaar is vrijdag aanwezig tijdens de kap. De werkzaamheden gaan van start vanaf 8 uur.

Afbeelding