Leones wint na doelpuntrijk duel

BENEDEN-LEEUWEN - Na drie overwinningen op rij, was het op zondag aan Leones de lastige taak om de goede reeks voort te zetten. Ditmaal werd er een uitwedstrijd gespeeld in Didam tegen DVC. De thuisploeg was minder in vorm; in de laatste zeven wedstrijden werden er maar 4 punten gehaald.

Leones kwam al snel op voorsprong. In de negende minuut wist Roel Beumer de bal in de verre hoek te schieten na een mooie vooractie van Marc van Sommeren. Lang kon Leones niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later schoot Sven Udink de bal langs keeper John Verweij. DVC bleef aandringen en een paar minuten later wist de thuisploeg de leiding te nemen. Een fout in de opbouw bij Leones werd door DVC effectief afgestraft. Na een lage voorzet vanaf de linkerkant wist Sven Udink zijn tweede goal te maken. De eerste helft vorderde en beide partijen bleven attractief voetbal voorschotelen. In de dertigste minuut leek Leones de gelijkmaker binnen te schieten, maar na een scrimmage werd de bal door de sluitpost van DVC weggewerkt. De Leeuwenaren probeerden in het einde van de eerste helft nog aan te dringen, maar tot grote kansen leidde dit niet meer.

De tweede helft begon goed voor Leones. In de vijftigste minuut werd een voorzet van Maikel van Haagen binnengeschoten door Johsua Lopez Cuijten. Niet veel later kwamen de Leeuwenaren zelfs op voorsprong te staan, dezelfde Joshua Lopez Cuijten wist een bal van Dylan van de Ven beheerst in te tikken. 2-3. De storm ging liggen en DVC kwam weer iets beter in de wedstrijd. In de zeventigste minuut werd het aandringen van DVC beloont. Na een diepe bal vanuit het middenveld werd Marciano van den Berg oog in oog gezet met Leones doelman John Verweij, die geen redding kon bieden. Tien minuten voor tijd ging Leones weer frivoler voetballen en een schot van Maikel van Haagen werd in de rebound binnengeschoten door middenvelder Roel Beumer, die zijn tweede maakte. 3-4. In de laatste minuten bleef Leones goed overeind staan en speelde de wedstrijd rustig uit.

Door deze overwinning verstevigd Leones de positie in de middenmoot. De degradatiezorgen lijken nu toch echt verdwenen voor de Leeuwenaren. Volgende week speelt Leones een uitwedstrijd tegen Germania in Groesbeek.