Afbeelding
Foto: Addy de Graaf

Inloopavond natuurinrichting uiterwaarden Wamel, Dreumel en Heerewaarden

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer willen samen een natuurgebied inrichten in de uiterwaarden bij Wamel, Dreumel en Heerewaarden. Op 22 januari vindt een inloopavond plaats over het voorlopig ontwerp van dit natuurgebied. Belangstellenden zijn van harte hiervoor uitgenodigd.

De inloopavond vindt plaats op maandag 22 januari, tussen 19.00 en 21.00 uur in 't Centrum, Rooijsestraat 48 in Dreumel. Er is vrije inloop; geïnteresseerden kunnen komen en gaan wanneer dat hen uitkomt. Tijdens de inloopavond wordt het voorlopige ontwerp getoond. Dit ontwerp is mede tot stand gekomen door inbreng van bewoners en gebruikers van het gebied. Tussen oktober en december 2017 hebben diverse ontwerpateliers plaatsgevonden. De opbrengst uit die sessies is zo veel mogelijk in het ontwerp verwerkt. Tijdens de avond kunnen bezoekers zich laten informeren over de huidige stand van zaken van het project en hun ideeën over het voorlopige ontwerp delen. Als deze ideeën passen binnen de projectdoelstellingen en randvoorwaarden, wordt deze verwerkt in het definitief ontwerp.

Natuurontwikkeling uiterwaarden
Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer werken samen om een natuurgebied in te richten in de uiterwaarden bij Wamel, Dreumel en Heerewaarden. Met geulen en grasland wordt een schoon en gezond gebied gecreëerd dat een bron van leven is voor mens, dieren en planten. Wandelaars, sportvissers en bewoners kunnen straks van deze rijke natuur genieten. Kijk voor meer informatie over dit project op www.wameldreumelheerewaarden.nl.

Samenwerken aan riviernatuur
De verschillende overheden werken samen aan duurzame gebiedsontwikkelingen in het rivierengebied. Zij werken aan schoon en gezond water in de rivieren en een verbinding tussen natuurgebieden zodat een robuust netwerk ontstaat. Zij zoeken samen naar de juiste balans tussen de kwaliteiten van een gebied. Zo wordt gestimuleerd dat riviergebonden natuur zoals vissen, zoogdieren, reptielen, vogels en diverse plantensoorten zich (weer) thuis gaan voelen.