Afbeelding
Foto: ASV Vizier

Twaalfde Boccia Toernooi Coen de Lange Memorial

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Op zondag 14 januari 2018 organiseert de Aangepaste Sport Vereniging Vizier uit Beneden-Leeuwen voor de twaalfde keer het boccia toernooi ter nagedachtenis aan hun clublid Coen de Lange, die in de zomer van 2006 onverwacht is overleden. Tijdens het evenement wordt ook clublid Maykel Brouns, die in 2012 is overleden, herdacht.

Aan het toernooi doen dit keer het recordaantal van ruim 50 sporters met een lichamelijke beperking mee uit Nederland en België, waaronder ongeveer 15 personen van onze eigen vereniging ASV Vizier. Tijdens het toernooi wordt er gestreden om de wisselbekers voor wedstrijdspelers en recreanten. Er is ook gedacht aan de nieuwe spelers, voor hen zijn er aparte prijzen te verdienen.

Paralympische sport
Boccia is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking en wordt zowel in wedstrijdverband als recreatief gespeeld. Het spel lijkt erg op 'jeu de boules'. Het verschil is onder andere dat de ballen van leer zijn en dat er diverse hulpmiddelen gebruikt kunnen worden om deze sport te beoefenen. Men speelt met 1 witte (jack), 6 rode en 6 blauwe ballen. Boccia is een paralympische sport. Twee leden van de Leeuwense sportvereniging spelen in het Nederlands Team en hebben meegedaan aan de Paralympisch spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Voor meer informatie over het toernooi en de club: www.asvvizier.nl.