Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Avri

Afvalkalender Avri online en via app

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - De afvalkalender van Avri voor 2018 staat op avri.nl en is te vinden in de Avri-app. Er worden dan ook geen papieren kalenders verstuurd. Voor sommige inwoners veranderen de ophaaldagen. Het is dus belangrijk om goed te kijken wanneer uw afval wordt opgehaald in 2018. De Avri-app is gratis beschikbaar voor Apple en Android.

Op 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag zijn het kantoor van Avri en de milieustraten de hele dag gesloten. Ook haalt Avri op deze dagen geen afval op. Op uw afvalkalender staat op welke dag(en) dit wordt ingehaald.

Wijzigingen ophalen papier
Wordt uw papiercontainer altijd 's avonds geleegd? In 2018 is dit mogelijk overdag. Bekijk de afvalkalender daarom goed! Incidenteel kan het voorkomen dat de papiercontainer op de ophaaldag niet wordt geleegd. Haal de container van de straat als deze om 21.00 uur nog niet geleegd is. Avri komt het papier de volgende werkdag ophalen. Plaats de container die dag dan wel uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. Enkele dagen voor de jaarwisseling sluit Avri alle openbare brengcontainers voor papier en textiel af tegen eventueel vandalisme. Na de jaarwisseling gaan de containers zo snel mogelijk weer open.

Mini-milieustraten
De mini-milieustraat aan de Veesteeg in Beneden-Leeuwen is elke zaterdag in de even weken van 10.00 tot 15.00 uur open. Op feestdagen is de milieustraat gesloten. Op de mini-milieustraat kunt u naast groen tuinafval ook klein chemisch afval (tot maximaal 50 kilo per bezoek) en asbest brengen (zie voorwaarden op avri.nl). Het brengstation Maasbommel voor groen tuinafval is van begin mei tot eind oktober iedere zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur open (maximaal 2 kubieke meter per aanbieding). De mini-milieustraat en het brengstation zijn voor inwoners uit West Maas en Waal; niet voor bedrijven. Kijk op avri.nl voor de adresgegevens. U vindt daar ook informatie over welk en hoeveel afval u mag brengen.

Kerstbomen                                                                                                                                 
Kerstbomen kunnen gratis worden afgeleverd bij de milieustraat. De boom mag ook in kleine stukken in de groene container (deksel moet gesloten zijn!).