Unitas'28 tegen Avios/DBV.
Unitas'28 tegen Avios/DBV. Foto: Sjaak Janssen

Unitas'28 speelt gelijk tegen Avios/DBV

Algemeen

WAMEL - Unitas'28 speelde een leuke en aantrekkelijke streekderby tegen samenwerkingsclub Avios/DBV die uiteindelijk in een terechte 1-1 gelijkspel eindigde.

De gasten hadden echter een betere start dan de thuisclub en zo kon het gebeuren dat bij Avios/DBV Walter van Zwam al binnen een kwartier spelen uit een scrimmage de prima keepende Niels van Os van Unitas´28 wist te passeren. Hierna kwamen er kansen aan beide zijden maar beide keepers voorkwamen een doorboring en zo kwam de theepauze met 0-1.

In tegenstelling tot de 1e helft had in de 2e helft de thuisclub een betere start en al spoedig werd een vrije trap fraai binnen geschoten door Unitas'28 aanvoerder Tim van Kessel waarop Avios/DBV keeper Dide Broeder geen kijk had en stond er 1-1 op het scorebord. Hierna ontspon zich een gevecht om de winst en kreeg de ploeg van trainer Frans van Deinsen, waarin de jeugdspelers Cas van Hal, Zidier Adams en Stef Hendrikx inmiddels zijn uitgegroeid tot vaste en betrouwbare krachten de betere kansen. Ook de goed spelende Maarten van Ingen heerste op het middenveld en ook de snelle Chiem Heijmen en Shahin Roshanaie hadden geen geluk bij hun acties zodat een verdiende treffer in die periode helaas uitbleef.

In de slotfase moest ook aan de andere kant keeper Niels van Os zijn kunsten laten zien op enkele gevaarlijke inzetten en zo kwam met 1-1 een eindstand waarmee iedereen vrede had na een sportieve streekderby. Door deze uitslag blijft Unitas´28 met één punt verschil voor op Avios/DBV en ook de ongeslagen thuisstatus gehandhaafd.

Komende zondag 3 December staat de uitwedstrijd bij D.V.S.G. in Groesbeek op het programma, de aftrap op sportpark De Horst is om 14.00 uur.