Afbeelding
Foto: Peter van Deurloo

Feestelijke afsluiting Ruilverkaveling Land van Maas en Waal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Maandag 28 augustus vindt de formele afsluiting plaats van de Ruilverkaveling Land van Maas en Waal.

In deze periode zijn in het gebied met een oppervlakte van 9420 ha veel doelen gerealiseerd op het vlak van landbouw, natuur, water en landschap. Aan de gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van de provincie Gelderland wordt het eerste exemplaar overhandigd van het boek 'Grote Werken, Hoe Maas en Waal welvarend werd'.

Grote Werken, die Maas en Waal welvarend maakten
Het boek "Grote Werken, die Maas en Waal welvarend maakten" is in opdracht van de Landinrichtingscommissie gemaakt door van Peter Deurloo. Het Land van Maas en Waal was een eeuw geleden een van de armste gebieden van Nederland. Het boek beschrijft hoe alles ten goede veranderde. Dat was dankzij het aanleggen van dijken, wegen en een brug. Ook de herinrichting van het land en de ruilverkaveling speelde een belangrijke rol. Het boek is verkrijgbaar in alle gemeenten in de regio, waaronder Druten en Beuningen. Maandag 28 augustus wordt het boek officieel aangeboden aan Gedeputeerde Van Dijk van de provincie. Het boek is genomineerd voor de Erfgoedprijs Gelderse Gouden Roos.