Mariakapel Bergharen
Mariakapel Bergharen

Maas en Waalse Mariabedevaart

Algemeen

BERGHAREN - Op zondag 20 augustus a.s. wordt in Bergharen het Kapelbergseizoen 2017 afgesloten met de jaarlijkse grote Maas en Waalse Mariabedevaart naar Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods.

Vanuit de dorpen van Maas en Waal en de directe omgeving zullen dan weer velen naar Bergharen trekken om daar om 16.00 uur gezamenlijk de eucharistie te vieren. Thema van dit jaar is "In het vertrouwen van Maria". Na afloop is er gelegenheid de kruisweg te bidden en elkaar te ontmoeten.

Inmiddels zijn achter de schermen al de nodigde voorbereidingen getroffen om er ook dit jaar weer een mooie, toegewijde en inspirerende plechtigheid van te maken. Prof. Dr. Herwi Rikhof zal als voorganger de viering leiden. Hij wordt geassisteerd door diaken Hennie Witsiers en pastoraal werker Annemarie Gooiker-Loeffen. Het koor van de Sint Annakerk, versterkt met leden van het koor uit Beek, beide onder leiding van organist/dirigent Ton de Waal, en het blaasorkest MuzAnna geleid door Bert Noordam, zullen de muzikale omlijsting voor hun rekening nemen. Dit jaar bestaat er voor iedereen wederom de mogelijkheid om persoonlijke intenties voor de viering op te schrijven en in een bokaal te doen die tijdens de offerande op het altaar wordt geplaatst. Die intenties zullen niet worden voorgelezen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.mariakapelbergharen.nl.