Afbeelding
Foto: Loes van Eck-Verhoeven

Dag van Leeuwen in beeld

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - afgelopen dagen was het feest in Beneden-Leeuwen tijdens Wiellawaai en vandaag De Dag van Leeuwen.

De 21e editie Wiellawaai/Dag van Leeuwen een groot succes. De organisatie heeft niet voor niets gezegd: een weekend voor ieder wat wils, want dat was het ook. Wat heeft iedereen genoten. Ondanks de grillige momenten van het weer, kan er met een grote glimlach terug gekeken worden op 3 fantastische dagen. Het weekend is wederom een groot succes geworden mede dankzij de enorme inzet van de vele vrijwilligers, de hulp van sponsoren en velen die Stichting Dag van Leeuwen een warm hart toe dragen.

Het begon op de vrijdagavond waarbij de jeugd helemaal uit zijn dak ging bij de optredens van de DJ's. Vanaf de aftrap van DJ Mike tot aan de laatste klanken van de muziek van Darkraver gingen de voeten van de vloer en stonden zij te springen en te hakken.

Op de zaterdagmiddag was er weer een Kindermiddag georganiseerd, mede mogelijk gemaakt door de Waal Autogroep. De kinderen konden hossen en springen op de muziek van de Telekids-Discoshow en genoten van het optreden van de Meidengroep RAAK!. De schminkkraam van Sandra, de tattookraam Joris de Balonnenclown werden heel goed bezocht. Overladen met leuke attenties keerden de kleintjes moe, maar voldaan huiswaarts.

De zaterdagavond was één grote happening. De sfeer was geweldig. DJ Mike opende deze avond en Coverband The Tour wist de uitverkochte zaal zeer goed te vermaken. Django Wagner zorgde met zijn alom bekende hit 'Kaylee" dat iedereen meezong en Jan Smit wist op zijn manier ervoor te zorgen dat het publiek uit zijn dak ging. Ook hij vond het ouderwets gezellig.

De zondag stond in het teken van het Lauws Mertje, welke gratis toegankelijk was voor iedereen. Ondanks dat de dag begon met een buitje, kwamen er vele duizenden bezoekers naar Beneden-Leeuwen en genoten zij later van de zon en van deze familiedag. Het Lauws Mertje was weer heel leuk opgezet en de vele kramen en activiteiten tijdens de route, zorgden ervoor dat er voor iedereen wat te doen was. De kleintjes konden zich vermaken op 'de Wiel', waar ze konden genieten van de vele springkussens en diverse kinderspelen.

Op het Dorpsplein werd de attractie Blind Ball en de grote Whipe-Out baan goed bezocht. Ook de demonstratie van politiehonden trok zeer veel bekijks.

Het Buikschuiven was weer een van de grootste publiekstrekkers. In totaal hadden zich 16 teams ingeschreven. De nieuwe buikschuifbaan werd zeer goed getest en wederom wist Hennes de Kok met 3.15, de snelste tijd neer te zetten.

Met de zon hoog aan de hemel werd de middag afgesloten op 'de Wiel' . Hier konden wederom de vele bezoekers genieten van DJ Mike, de band Slamm en Stef Ekkel want ook zij zorgden met hun geweldige optredens, voor de nodige gezelligheid.

Stichting Dag van Leeuwen bedankt hierbij de sponsoren, medewerkers, betrokkenen en niet te vergeten onze bezoekers voor het mede mogelijk maken van een geweldig mooi weekend.

Op naar de 22e Editie.

Fotobijdrage van Clasien Reuser- de Klein, Reinier Jansen en Loes van Eck-Verhoeven.

Klik hier voor de foto's van Wiellawaai.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding