Afbeelding
Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Volop kindervermaak tijdens Wijchense Kastelendag

Algemeen

HERNEN/WIJCHEN – Op zondag 2 juli 2017 organiseert kasteel Hernen samen met museum kasteel Wijchen de Wijchense Kastelendag met leuke activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar.

In beide kastelen kunnen kinderen vanaf 12.00 uur verschillende opdrachtjes en spellen doen met als thema kastelen, ridders en prinsessen. Zo kan men een fotopuzzeltocht of speurtocht doen, een ridder/prinses memory spel spelen, kaarsjes dompelen, armbandjes vilten van wol en in beide kastelen een rebus oplossen. Wie zijn of haar stempelkaart compleet heeft verdient een leuk prijsje. Natuurlijk kunnen kinderen ook beide kastelen bezoeken en verkennen, hoe spannend is dat!

Naar keuze kan gestart worden in kasteel Wijchen of kasteel Hernen. Mocht je geen tijd hebben om beide kastelen te bezoeken, dan is het bezoek aan één van de kastelen ook de moeite waard. Op beide locaties zijn verschillende opdrachten, dus genoeg te doen en te beleven.

De kastelen zijn te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur en deelname bedraagt 5 euro per persoon, voor volwassenen en kinderen, inclusief entree tot beide kastelen. Houders van een museumkaart mogen gratis deelnemen.