De organisatie van de Puflukse Pubkwis.
De organisatie van de Puflukse Pubkwis. Foto: John van Gelder

Puiflijk in de ban van 'Pubkwis'

Algemeen

PUIFLIJK - Het fenomeen pubquiz verovert in rap tempo terrein in ons land. De populaire, uit Groot-Brittannië overgewaaide, kroegactiviteit krijgt nu ook een Puiflijkse variant. Een aantal enthousiaste dorpsbewoners sloeg de handen ineen voor de organisatie van de eerste 'Puflukse Pubkwis'. Hun initiatief bleef niet lang onopgemerkt, want binnen no-time meldden zich spontaan de eerste teams.

Suzan Vermeulen uit Puiflijk liep al langer rond met het idee voor een eigen versie van de gewilde kennisstrijd. 'Puiflijk bruist volop. Er worden alsmaar nieuwe activiteiten georganiseerd en het dorp krijgt er met 'Het Tabaksveld' binnenkort een kersverse nieuwbouwwijk bij. Een heuse pubquiz ontbrak echter nog, dus vond ik het tijd voor actie.'

Variatie
In haar eigen kennissenkring zocht Vermeulen naar enthousiastelingen die samen met haar de handen uit de mouwen wilden steken. 'Elk vanuit hun eigen discipline', vertelt zij. 'De een is van de muziek- en de ander van de geschiedenisvragen. Die variatie zorgt ervoor dat de quiz voor iedereen wat te bieden heeft.' Over de locatie was het gezelschap het snel eens: het sfeervolle café van de familie Mulders vormt op zaterdag 7 oktober het strijdtoneel van de eerst editie van hun 'Puflukse Pubkwis'.

Eeuwige roem
Het principe van de pubquiz is simpel; teams van minimaal drie en maximaal vijf personen strijden in acht rondes om een ludieke prijs en eeuwige roem. Wie denkt dat de pubquiz een veredeld potje Triviant is, heeft het echter mis. 'Met algemene kennis alleen ga je het namelijk niet redden', verzekert Vermeulen. 'Deelnemers worden uitgedaagd met een breed palet aan categorieën; van vragen over de wereldpolitiek tot streekgebonden vragen en items met muziek.'

Gezellige avond
'Naast een spannende strijd is een gezellige avond zeker zo belangrijk', aldus de organisatie. 'Naast quizzen is er dan ook voldoende ruimte voor een hapje, drankje en praatje.' Inschrijven voor de eerste Puflukse Pubkwis kan vanaf vandaag via pufluksepubkwis@gmail.com. Deelname bedraagt 3 euro p.p. en vol is vol.

Door Ruben Schiks