Afbeelding
Foto: Lion Vink

Dag van Leeuwen ontwikkelt geheel nieuwe buikschuifbaan

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Traditiegetrouw vormt het buikschuifkampioenschap één van de spectaculaire hoogtepunten tijdens de Dag van Leeuwen, die dit jaar op zondag 2 juli voor de zeventiende keer gehouden wordt. Onder leiding van Peter Hol, heeft de buikschuifcommissie dit jaar een geheel nieuwe buikschuifbaan ontwikkelt, waarmee waarschijnlijk nog snellere tijden neergezet kunnen worden.

Een ferme aanloop, goede afzet en een spekgladde baan. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een snelle tijdnotering. Dat laatste werd dit jaar door de organisatie goed onder handen genomen, om ervoor te zorgen dat deelnemers nu nog sneller bij de bel kunnen komen.

Voorzieningen
Net als vorig jaar komt de buikschuifbaan ook dit jaar te liggen in de Sportlaan. De organisatie van de Dag van Leeuwen neemt het onderdeel bijzonder serieus, want er zijn zelfs douche- en kleedvoorzieningen gecreëerd voor de deelnemers.

Teams
Men kan deelnemen in een viertal categorieën: mannen, vrouwen, jongens en meisjes. In iedere categorie wordt zowel een teamtitel als individuele titel vergeven. Daarnaast wordt geschoven in de categorieën Senioren (14+) en Junioren. Een buikschuifteam bestaat uit vier personen. Voor de teamprestatie worden alle beste tijden van de teamleden bij elkaar opgeteld.

Winnaars
Het team dat dan de snelste tijd heeft, wint de titel Maas & Waalse Buikschuifkampioenen 2017. Vrienden, families, buren en buurten, iedereen kan een team formeren en meedoen.
Ook dit jaar zijn er weer mooie geldprijzen te winnen. De snelste drie schuivers winnen achtereenvolgens: 50, 30 en 20 euro. Voor het winnende team is er een hoofdprijs van 75 euro, een tweede prijs van 50 euro en derde prijs van 30 euro. Het snelste team bij de junioren krijgt 40 euro en de snelste individu 20 euro. Daarnaast krijgt ieder deelnemend team voorafgaand een stapel consumptiemunten.

Het buikschuifspektakel duurt van 12.00 tot 17.00 uur en belooft wederom een sensationeel schouwspel ter worden. Natuurlijk wordt de spannende wedstrijd ook dit jaar weer voorzien van live commentaar.

Inschrijven
Inschrijven voor de buikschuifkampioenschappen kan vanaf heden via de website www.dagvanleeuwen.nl.