Afbeelding
Foto: Harry van Deelen

Bridgeclub Sans Soos bestaat dertig jaar

Algemeen

DRUTEN – Karel van Kesteren zou trots zijn geweest: alweer een bridgeclub, waar deze bridge-legende de hand in heeft gehad, viert een jubileum. Het is geen grap, zaterdag 1 april bestaat het Drutense 'Sans Soos' dertig jaar en dat mag worden gevierd.

Karel liet mensen die van de cursus af kwamen in groepsverband nog wat oefenen met het bridge spel. Hieruit ontstond op termijn de bridgeclub Sans Soos. Karel mag dan zelf geen getuige meer zijn van het naderend jubileum, Wil Langens en Riet Bouwman vertellen enthousiast over de geschiedenis van, en de prettige sfeer binnen, deze club.

Trouw
Sans Soos is een club waar in de eerste plaats gezelligheid en samenzijn voorop staan. Wil vertelt dat mensen bij deze club erg trouw zijn naar elkaar, dat er veel onderling sociaal contact is en dat er binnen de gelederen meerdere vriendschappen zijn ontstaan. Riet vult aan dat er op dit moment zelfs een soort ledenstop is bij Sans Soos. 'Dat is heel erg spijtig, want er willen steeds meer mensen aan de bridgetafels in de Hof aanschuiven.'

Jubileumviering
Op maandag 3 april om 13.30 uur wordt het startschot voor de jubileumviering gegeven. Er zijn vier rondes bridge gepland. Het is de bedoeling dat het een gezellige middag wordt, en eigen leden dragen daar aan bij. Zij zullen door middel van een ludiek liedje of leuke anekdote de geschiedenis volop laten herleven.

Er is uiteraard ook aandacht voor de inwendige mens. Na elke bridgeronde krijgen de aanwezigen iets geserveerd. Na afloop van de bridgemiddag is er een verrassingsbuffet met muzikale omlijsting. Rond 19.00 uur worden de feestelijkheden afgesloten.