Stevensloop bij HVB net zo populair als Zevenheuvelenloop

Algemeen

NIJMEGEN - Hardloopvereniging Beuningen was goed vertegenwoordigd bij de derde editie van de Stevensloop, die afgelopen zondag werd gehouden in Nijmegen. Maar liefst 60 leden namen er deel, net zoveel als er in november deelnamen aan de Zevenheuvelenloop.

Door de harde wind waren goede tijden onmogelijk. Maar het plezier stond bij de meesten voorop. Nadat ieder zich gemeld had op het verzamelpunt in het 'Oude weeshuis' , begon om twaalf uur de eerste afstand; 5 kilometer. Na een pittige warming up onder leiding van Wil kwam Stef Kouwenberg als snelste HVB'er over de streep. Hij legde de 5 kilometer af in een tijd van 20.3. Trainer Wil had er 21.20 voor nodig. Anita en Carmen waren de beste dames in 29.34.

Oversteek
Ondertussen had trainer Gijs de lopers voor de 10 kilometer voorbereid op hun wedstrijd. Om 12.30 uur begonnen zij aan hun wedstrijd. Daarbij moest ook de Oversteek genomen worden,om via de Waalbrug terug te keren naar de Grote Markt. De 10 kilometer afstand was veruit het populairst. Meer dan 35 HVB-lopers deden hier aan mee. Daan van Someren was hier de snelste HVB'er, in een tijd van 42.07. Frank van de Graaf deed er wat langer over: 45.51. Chantal Hanegraaf was de beste HVB-dame, in 51.20.

Koningsnummer
Het Koningsnummer, de halve marathon, was tevens het Nederlands kampioenschap, wat voor Gijs van den Hurk een thuiswedstrijd betekende. Helaas gooide een hamstringblessure roet in het eten. Van den Hurk startte wel, maar moest het tweede deel 'joggend' uitlopen, om in een tijd van 1.33.33 over de streep te komen. Daarmee bleef een podiumplaats ver buiten bereik. De halve marathon voerde de deelnemers via de Oversteek en Veur Lent door de uiterwaarden van Bemmel, om via Lent en de Waalbrug terug te keren naar de Grote Markt. Onno Genen verbeterde zijn tijd van 2016. Hij liep de halve marathon in 1.42.35, en ook Peter Glaap liep een mooie eindtijd: 1.47.10. Renske was de eerste HVB-dame, in een tijd van 2.11.23.