Afbeelding
Foto: Sander Verwoerd

Je kan de boom in tijdens NL Doet

Algemeen

HEEREWAARDEN - Tijdens NLDoet kan je letterlijk de boom in bij Fort de Voorn in Heerewaarden.

Op zaterdag 11 maart kun je van 10.00 tot 16.00 uur de handen uit de mouwen steken. Er gaat gesnoeid worden en van de takken worden takkenrillen gemaakt. De boomgaard is zo weer klaar voor het nieuwe jaar en in de takkenbossen vinden vogels en kleine zoogdieren een schuil- en leefplek.

Waar in de Bommelerwaard eeuwen geleden Fort de Voorn lag, staat nu een woonboerderij met een prachtige hoogstamboomgaard van meer dan honderd jaar oud. Natuurmonumenten wil deze boomgaard in standhouden, vanwege de cultuurhistorie en natuurwaarden van deze plek. Naast Natuurmonumenten werkt ook de Hoogstambrigade Bommelerwaard mee en zij geeft ook tekst en uitleg over de bijzondere boomgaard.

Kom op 11 maart ook meehelpen snoeien in de oude boomgaard bij Fort de Voorn in Heerewaarden. Ook op de grond is genoeg te doen, ook voor kinderen (vanaf 10 jaar), zoals het maken van takkenrillen voor vogels en kleine zoogdieren. Het belooft weer een hele gezellige dag te worden op een prachtige locatie aan de Maas.

Meld je aan op www.nldoet.nl (zoek op Heerewaarden)
(directe link: http://www.nldoet.nl/klus/21029 )