Heibel bij veiligheidsregio

Algemeen

MAAS EN WAAL - Het managementteam van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (Marijke van Veen, algemeen directeur, Dennis van Zanten, regionaal commandant brandweer, Mac Honigh, directeur RAV en Moniek Peters, directeur publieke gezondheid) ligt met elkaar overhoop.

'Op dit moment zijn ze niet in staat om een gezamenlijke koers te bepalen in de aansturing van de organisatie.' Dat zegt de Drutense burgemeester Luciën van Riswijk in een brief aan de gemeenteraad. Hij doet dat als lid van het dagelijks bestuur van de VRGZ. Het bestuur van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bestaat uit de burgemeesters van de 16 gemeenten in Gelderland-Zuid onder voorzitterschap van Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen.

Het bestuur wil een onderzoek in de vorm van een quickscan, waarbij in individuele interviews met leden van het management, directie en overige managers, een snelle analyse, uiterlijk binnen één week, wordt gemaakt. In de eerste plaats wil zij onderzocht hebben wat de oorzaken van het samenwerkingsprobleem binnen het management zijn, en of door de heibel de aansturing van de crisisorganisatie gevaar loopt.

Door Piet Zeeuwen