Ruim dertig koppels namen deel aan het FIFA PS4 toernooi.
Ruim dertig koppels namen deel aan het FIFA PS4 toernooi. Foto: Beuningse Boys

FIFA PS4 toernooi bij de Beuningse Boys

BEUNINGEN - Voetbalvereniging Beuningse Boys hield zondag 29 januari een FIFA PS4 toernooi voor de JO11 tot en met JO19 jeugd. Maar liefst 32 koppels, in de leeftijd van negen tot achttien jaar deden mee.

De teams werden zoveel mogelijk bij leeftijdgenoten ingedeeld, in acht poules van vier teams. De eerste twee van elke poule mochten door naar de volgende ronde. In de poule wedstrijden speelden de deelnemers 2x2, met een team naar eigen keuze. Al meteen werd er fanatiek gespeeld, en jongens die zelf niet aan de beurt waren keken mee met hun vriendjes of hun concurrenten in de poule. Na de poulefase waren er de afvalrondes, te beginnen met de achtste finales. Na de uitgelaten sfeer in de poulewedstrijden ging het er in deze ronde al een stuk serieuzer aan toe. De winnaars van vorig jaar, Mitchell en Quinten van Heumen, werden helaas in deze ronde uitgeschakeld.

In de kwartfinales waren nog alle leeftijdsklassen vertegenwoordigd, maar uiteindelijk ging de finale tussen een JO17 team, Rick Cremer en Siem Tromp, en een JO19 team bestaande uit Bram Broekman en Roan Dollmann. Siem en Rick versloegen Bram en Roan in een spannende finale met 1-0. Ze kregen een beker en mogen op 28 februari deelnemen aan de landelijke finale in Eindhoven.