Afbeelding
Foto: ASV Vizier

Boccia toernooi Coen de Lange memorial

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Op zondag 15 januari 2017 organiseert de Aangepaste Sport Vereniging Vizier uit Beneden-Leeuwen voor de elfde keer een Bocciatoernooi ter nagedachtenis aan clublid Coen de Lange die in de zomer van 2006 onverwacht is overleden. Hij genoot enorm van Boccia. Het toernooi wordt ook opgedragen aan alle andere overleden sporters, scheidsrechters en begeleiders die zich actief hebben ingezet voor de sport.

Aan het toernooi zal een recordaantal van ongeveer 50 sporters met een lichamelijke beperking mee uit Nederland en België deelnemen, waaronder ongeveer 15 personen van ASV Vizier. Tijdens het toernooi wordt er gestreden om de wisselbekers voor wedstrijdspelers en recreanten. Er is ook gedacht aan de nieuwe spelers, voor hen zijn er aparte prijzen te verdienen. Boccia is een sport voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking en wordt zowel in wedstrijdverband als recreatief gespeeld. Boccia lijkt erg op Jeu de boules. Het verschil is onder andere dat de ballen van leer zijn en dat er diverse hulpmiddelen gebruikt kunnen worden om deze sport te beoefenen. Men speelt met 1 witte (Jack), 6 rode en 6 blauwe ballen.

Boccia is eveneens een paralympische sport. Twee leden van de Leeuwense sportvereniging spelen in het Nederlands Team en hebben deelgenomen aan de Paralympisch spelen in Rio de Janeiro in 2016. De leden van ASV Vizier trainen iedere donderdagavond van 18.00 uur tot 19.30 uur in de nieuwe sportzaal van MFA Rosmolen te Beneden-Leeuwen. Wie een keer wil komen kijken of mee wil doen kan tijdens de trainingsavond gewoon binnen lopen.