De prinskandidaten van De Dijkvelders 2017.
De prinskandidaten van De Dijkvelders 2017. Foto: De Dijkvelders

Ewijk in oosterse sferen tijdens pronkzitting

Algemeen

EWIJK - De afgelopen weken werden de eerste haremmeisjes en vliegende tapijten gespot in de buurt van Ewijk. Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt om het dorp onder te kunnen dompelen in oosterse sferen tijdens de pronkzitting van De Dijkvelders op zaterdag 21 januari 2017.

De grote vraag is welke carnavalsprins zich dit jaar heerser van Zottendael, zoals Ewijk tijdens de carnavalsdagen heet, mag noemen. Tijdens het evenement 'Ewijk gaat los' werden 11 prinskandidaten gepresenteerd en sindsdien wordt er flink op los gespeculeerd in het dorp. De opvolger van de huidige prins Marcel d'n Urste wordt tijdens de pronkzitting bekendgemaakt. Daarnaast zullen diverse artiesten een optreden verzorgen. De avond begint om 19.30 uur in MFA 't Hart en de entree bedraagt 7,50 euro.

Op zondag 22 januari is het de beurt aan de jeugd van Zottendeal. Dan start om 14.00 uur de jeugdpronkzitting, met optredens van de muzikale jeugd uit Ewijk, de beide dansgardes; de minioren en junioren. Tijdens deze middag wordt eveneens de nieuwe jeugdprins- of prinses en zijn/haar adjudant en pages bekendgemaakt. De entree bedraagt 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 5 euro voor bezoekers vanaf 12 jaar.