De deelnemers van HVB.
De deelnemers van HVB. Foto: HVB

Hardloop Vereniging Beuningen weer volop actief bij Zevenheuvelloop

Algemeen

BEUNINGEN - De lopers van HVB waren afgelopen weekend weer volop actief bij de Zevenheuvelloop in Nijmegen. Op zaterdag liepen bij de Zevenheuvelnacht 33 leden mee. Onder prima omstandigheden legden zij het 7 km parkoers in donker af. Met de speciale lampjes, gloeibuizen en hele kerstboomverlichting, verplaatsten de lopers zich over de Groesbeekse weg via de Sophiaweg, en Kwakkenberg weer terug.

Trainer Wil Hesseling was veruit onze snelste hij liep 29.17 over de 7km en werd daarmee 3e in zijn categorie 55+. Frank Hessels 36.36 en Ton Geurts 37.35 bleven onze 1e dame Chantal Akkers 38.33 nog net voor.

Op zondag bij de 15 km, was het een ander verhaal, harde en soms stormachtige wind teisterden de lopers. Hier kwamen een 40 tal lopers aan de start. Om 12 uur kwamen de eerste lopers binnendruppelen het Atelier van het OBG. En al gauw werden de onderlinge verwachtingen uitgesproken. Om 12u30 begonnen onze toplopers aan hun warming-up o.l.v. trainer Anton. Gijs van den Hurk kwam ruim binnen het uur terug in 58.10 waarmme hij ook hier weer de snelste 60+ was. Trainer Anton deed er 63.07 over en Johan Hamelink bleef met 69.22 ook nog onder de 70 minuten. Bij de dames was youngster Annelies Bos de 1e dame in 1.24.06

Het oudste lid van HVB: Peter Groenen (72) heeft een formidabele prestatie geleverd: 1.15.55. Overige resultaten vind je op Zevenheuvelenloop.nl Na afloop werd iedereen ontvangen door de gastvrouwen Nellie, Ans en Karina, die de lopers voorzagen van soep en broodjes.