Afbeelding

Onderhoudsdag Drutens bosje

Algemeen

DRUTEN - Op zaterdag 12 november werd onder begeleiding van Hoveniersbedrijf Van Kerkhof Bloem en Groen een grote onderhoudsdag in het Drutens bosje gehouden. Er kwamen zaterdag zo'n 25 vrijwilligers de handen uit de mouwen steken.

Onder het genot van een kopje koffie legde Gerard van Kerkhof uit welke werkzaamheden uitgevoerd konden worden. De vrijwilligers gingen vervolgens aan de slag met bladruimen, snoeiwerkzaamheden, rommel uit de sloot halen en het schoonmaken van de speeltoestellen.

Volgens Astrid van Kerkhof was de opkomst boven verwachting. Een groot deel van de vrijwilligers bestond uit mensen die veel gebruik maken van het Drutens bosje en het belangrijk vinden dat het bosje mooi blijft. Zo ook een aantal hardlopers van Motion For You, die regelmatig trainen in het bos en gebruik maken van het Cooperpad en de trimtoestellen. Na afloop werden de vrijwilligers getrakteerd op een kop soep.

In het voorjaar wordt er een nieuwe onderhoudsdag georganiseerd. Mensen die vaak gebruik maken van het bosje of graag een bijdrage willen leveren aan het onderhoud ervan kunnen zich vast opgeven via info@vankerkhofbloemengroen.nl.