Vince van der Heijen en Bjorn Leegstraten.
Vince van der Heijen en Bjorn Leegstraten.

Op avontuurlijke stage in Gambia

Algemeen

BERGHAREN/BERGHEM - Twee studenten van het Koning Willem 1 College in 's-Hertogenbosch gaan in februari 2017 met de auto naar Gambia.

Bjorn Leegstraten uit Bergharen en Vince van der Heijden uit Berghem volgen de opleiding technisch specialist voor personenwagens. Voor hun stage zijn ze in aanraking gekomen met Go For Africa, een stichting die zich verdiept in het onderwijs door middel van werkstages in Afrika.

De twee studenten rijden, samen met andere teams, met de auto naar Gambia. Met de auto wordt lesmateriaal en kennis overgebracht naar een school aldaar. Ze verblijven er zeven weken, om les te geven in het Engels aan de plaatselijke studenten. Na afloop zal de auto achterblijven om ingezet te worden als leermiddel, taxi of ambulance.

Autobedrijf Coppes uit Bergharen heeft de auto, een Peugeot 406, gesponsord. Om de reis en het lesproject in Gambia te bekostigen zijn de studenten nog op zoek naar meer sponsors. Meer informatie over hun actie via de website: bjornleegstraten.wixsite.com/gfateamheyholetsgo en via Facebook: Go For Africa team: hey ho let's go.