HCD Jongens D1 eerste in voorcompetitie

WAGENINGEN - Afgelopen zaterdag is het Jongens D1 van HCD gelukt om eerste te worden in de voorcompetitie. Met een 6-2 overwinnen uit in Wageningen hebben zij deze eerste plek veilig weten gesteld.

In het begin van de wedstrijd was het nog zoeken naar openingen via de flanken, maar na tien minuten viel dan eindelijk het eerste doelpunt. Druten kwam hierna beter in het spel te zitten en speelde vrijer. Al snel het tweede en derde doelpunt. Logischerwijs veranderde Wageningen haar spel en kwam er meer druk te staan op de Drutense verdediging. In de tweede helft lukte het Druten de voorsprong te vergroten door nog eens drie keer te scoren, maar ook de thuisploeg wist nog twee keer de bal achter de Drutense keeper te krijgen. Dit alles resulteerde in een verdiende overwinning.

Met nog één wedstrijd te gaan staat het team al zes punten los en heeft het maar liefst een doelsaldo van plus 42. Kortom, JD1 is zeker van hun eerste plek in de voorcompetitie. Na de herfstvakantie zal Jongens D1 in een hogere poule in de tweede klasse starten.