Wethouder André Springveld met burgemeester Lucien van Riswijk tijdens de installatie.
Wethouder André Springveld met burgemeester Lucien van Riswijk tijdens de installatie. Foto: Dorpslijst Puiflijk Druten-Zuid

André Springveld gekozen tot nieuwe wethouder Druten

Algemeen

DRUTEN - Met een meerderheid van 13 van de 17 stemmen koos de Drutense gemeenteraad afgelopen donderdagavond voor André Springveld als nieuwe wethouder van de gemeente. Springveld vult hiermee het gat op dat ontstond bij het vertrek van Jac van Dongen. De kersverse wethouder was eerder commissielid en daarna meer dan twaalf jaar actief als raadslid, namens de Samenwerkende Dorpslijsten, in de gemeentelijke politiek.

Samen met Sjef van Elk wordt hij wethouder namens de Samenwerkende Dorpslijsten, die zeven van de zeventien zetels hebben. Onlangs deed zich een tweede wethouderskandidaat voor. Sociaal Maas en Waal droeg onverwacht Frans Diekstra voor. Hoewel de opvolging van Van Dongen een gelopen race leek, was het kandidaatschap van Diekstra een serieuze zet van de partij van fractievoorzitter Dini Uitdehaag. Zij en haar partij zijn van mening dat de procedure ongebruikelijk was verlopen. Kees Koppers van liet weten het jammer te vinden dat door de opvolging door Springveld geen wethouders namens Welzijn Druten deel uit maakt van het college. Ondanks de geluiden vanuit Sociaal Maas en Waal en Welzijn Druten koos een overtuigende meerderheid voor Springveld als kandidaat.