Met het overhandigen van het receptenboek draagt Martin Bom [R] symbolisch zijn bakkerij over aan Jelle Thomassen
Met het overhandigen van het receptenboek draagt Martin Bom [R] symbolisch zijn bakkerij over aan Jelle Thomassen

Martin Bom draagt zijn bakkerij over

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Toen hij 50 jaar werd wist hij het zeker: Over vijf jaar wil ik stoppen met de bakkerij. Martin Bom stippelde zijn toekomst zorgvuldig uit. Zijn plannen besprak hij met Jelle Thomassen, die sinds 2009 bij hem in dienst is, toen nog niet beseffende dat hij met zijn opvolger in gesprek was. Voor Jelle en zijn vrouw Esther een droom die uitkwam, voor Martin een geruststelling om stap voor stap naar een overname toe te werken. Vorig jaar al kondigden zij de overname aan.

Martin Bom, de bakkerszoon uit Houten met zijn onvervalste Utrechtse accent, is net geen vijfentwintig jaar verbonden aan zijn bakkerij aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen, wanneer hij op zaterdag 1 oktober afscheid neemt van al zijn klanten en relaties. Hij kijkt terug op een mooie loopbaan, waarin hij zich onverminderd heeft ingezet voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De vakprijzen die hij daarmee ontving zijn er het bewijs van, maar meer nog de tevreden klanten die steeds weer zijn winkel bezoeken. In 2014 werd hij zelfs verkozen tot beste bakker van Gelderland. Over zijn toekomst vertelt Martin: 'In de toekomst ga ik mijn ruime kennis en ervaring overdragen op jong talent. Stagiaires begeleiden en examens afnemen bij bakkersopleidingen.'

Jelle Thomassen
'Al mijn hele leven wilde ik bakker worden en heb daarom de vakopleiding gevolgd in Wageningen', vertelt Jelle. Later kwam hij in dienst bij Echte Bakker Martin Bom. Jelle toonde zijn gedrevenheid en interesse voor het vak, de ontwikkelingen van omzet, klantenaantallen en management. Zijn vrouw Esther zegde de zorg vaarwel en stapte ook in het bakkersvak. Zij volgde twee jaar de ondernemersopleiding voor het bakkersvak aan de Nederlandse Bakkers Academie en werd ingewerkt in de winkel van Bom. Jelle en Esther nemen nu het stokje over en zullen op vertrouwde voet verder gaan, samen met het hele team. Het ondernemersechtpaar zet de samenwerking met lokale ondernemers voort. 'Ook in de winkel worden geen veranderingen doorgevoerd, maar natuurlijk worden wel de trends en specialiteiten nauwlettend gevolgd en opgenomen', aldus Jelle. De nieuwe ondernemers hopen iedereen vanaf 3 oktober te mogen verwelkomen. Er zijn dan speciale openingsaanbiedingen.