Afbeelding

Julian Sas opent feestmaand Café 't Zwaantje met concert

Algemeen

DEEST - Sinds 1996 staan Nick Helmond en Wilma van Veen achter de toog van hun café 't Zwaantje. De bruine kroeg aan de Vriezeweg in Deest is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een begrip in Maas en Waal. In de maand oktober wordt het 20-jarig bestaan van 't Zwaantje gevierd met een bomvolle feestmaand, met onder meer een darttoernooi, disco en open dag. De bluesrock-gitarist Julian Sas trapt af met een spetterend concert.

In 2005 legde een felle brand de dorpskroeg volledig in de as. Enkel de 'Wall of Fame' met oude foto's en posters van de talloze bands die er in de loop der jaren optraden bleef overeind, net als de uitbaters zelf. Het duo kwam sterker terug en de foto- en postercollectie breidt nog maandelijks uit. De meest uiteenlopende artiesten en bands kregen in de kroeg van Nick en Wilma een podium. Het café groeide daarmee uit tot dé officieuze rocktempel van Maas en Waal.

Julian Sas
Bluesrock-gitarist Julian Sas, oorspronkelijk afkomstig uit Beneden-Leeuwen, is nationaal en internationaal geroemd om zijn eigenzinnige gitaarspel. Op 1 oktober kunnen bezoekers van zijn concert in 't Zwaantje genieten van zijn klassiekers en zijn nieuwe album 'Coming Home'. 'Na een tour, lange uren in de studio en wederom een avontuurlijke zoektocht naar het onbekende is thuis altijd de plek waar je terugkeert, waar je liefde vindt en jezelf kunt zijn', vertelt Sas. Niet alleen zijn aanstaande optreden in zijn geboortestreek voelt als thuiskomen, ook in muzikale zin voelt zijn nieuwe album als thuis. Immer grensverleggend met een geheel eigen sound, zoals fans en critici dat van de Leeuwense rocker gewend zijn. Tickets voor het concert van Julian Sas zijn voor 15,00 euro te koop bij 't Zwaantje, in alle Primera winkels in Nederland en op www.juliansas.com.

Feestmaand
Verder op het programma van de feestmaand onder meer het 10-jarig jubileum van Brommerclub Efkes Weg op zondag 9 oktober, met verschillende activiteiten en een optreden van Rock & Roll band en jukeboxen. Op 15 oktober mogen de voetjes van de vloer tijdens een Discoavond met heerlijke 80's en 90's hits van dj Grad Gommers. Uli Jon Roth is op zaterdag 22 oktober van de partij tijdens de Scorpions Revisited Show. De feestmaand wordt afgesloten met de strijd om de Maas & Waal cup tijdens het darttoernooi op zaterdag 29 oktober.