Alzheimercafé: Alzheimer en euthanasie

Algemeen

DRUTEN - Het Alzheimercafé op maandag 3 oktober heeft als thema Alzheimer en euthanasie. Cees ten Have is gespecialiseerd in deze materie en is deze avond gastspreker.

Steeds vaker maken mensen in Nederland met hun arts afspraken over hun levenseinde. Maar wat is eigenlijk euthanasie? Wanneer kun je daar voor kiezen? En aan welke voorwaarden moet je voldoen om voor euthanasie in aanmerking te komen? Lastige vragen waar niet een twee drie een antwoord op gegeven kan worden. En is euthanasie iets anders dan hulp bij zelfdoding? En palliatieve sedatie, ook nog zoiets. En dan heb je het allemaal met je arts geregeld, denk je en dan word je dement. Je weet het allemaal niet meer, je kunt zelf geen beslissingen meer nemen. Wat gebeurt er dan? Je kunt je eigen stervenswens niet meer verwoorden. Wat nu? Op al deze vragen probeert het Alzheimercafé een antwoord te geven. Gastspreker Cees ten Have is gespecialiseerd in deze materie. Hij komt hierover aanstaande maandag praten in het Alzheimercafé.

Het Alzheimercafé is geen echt café, maar een ontmoetingsplek waar mensen met Alzheimer, hun mantelzorgers en mensen die beroepshalve met dementie te maken krijgen, elkaar ontmoeten. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 3 oktober. De avond begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur is er een inloop met koffie en thee. De avond vindt plaats in Mamre, naast de Protestante kerk, Kattenburg 59 in Druten.