Michiel en Petra Benink.
Michiel en Petra Benink. Foto: Ger Loeffen

Petra en Michiel Benink uitgeroepen tot Ondernemer(s) van het jaar

Algemeen

BEUNINGEN - Op 21 september zijn Petra en Michiel Benink van Rescope uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2016 in Beuningen. Vera Winnemuller van Salon Veer en Suzanne van Emden van TOT Team Ontwikkel Trajecten ontvingen de Talent Award voor jonge ondernemers.

Onder toeziend oog van ruim 170 ondernemers en bestuurders werden de jaarlijkse ondernemersprijzen uitgereikt, tijdens het Business Event van de gemeente Beuningen. De jury, bestaande uit drie deskundigen en de winnaars van de laatste verkiezing, sprak van gedreven ondernemers en was onder de indruk van de bedrijfsvoering en marktbewerking van alle drie de genomineerde bedrijven. Winnaars Michiel en Petra Benink hebben in 10 jaar tijd een eenmanszaak vanuit een garage ontwikkeld tot een onderneming met 14 medewerkers. Rescope is de enige zelfstandige reparateur van flexibele en starre endoscopen buiten de leveranciers van deze producten, waarvan er zo'n 150 verschillende typen in gebruik zijn. Vanuit Nederland breiden ze hun activiteiten nu uit naar Ierland, Frankrijk en Beligië. Het bedrijf presenteert zich als dé professionele partner voor het technisch beheer van endoscopen en heeft thans 100 ziekenhuizen als klant. Het ondernemersechtpaar laat Mark van Loveren van Van Loveren Tankstations en Willy Derks van Derks Rondeel Beuningen achter zich.

De bekendmaking werd omlijst met een optreden van Zangroep WhatEver. Voorafgaand was er een VIP diner met genomineerden, sponsoren, partners, college van burgemeester en wethouders en genodigden. Nachtburgemeester Angela Verkuijlen trad op als gastvrouw en deed dit met allure