Dio'30 en Beuningse Boys troffen elkaar in Beuningen.
Dio'30 en Beuningse Boys troffen elkaar in Beuningen. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 verliest van Beuningse Boys

BEUNINGEN - DIO'30 heeft zichzelf en slechte dienst bewezen door wederom onnodig van Beuningse Boys te verliezen. Voetballend was DIO'30 duidelijk de betere ploeg maar op basis van inzet wist de thuisploeg toch met de overwinning aan de haal te gaan. Net als vorig seizoen verloor DIO'30 met 1-0.

Jan Willem Jeurissen was geblesseerd en was daardoor niet inzetbaar. Zijn plek werd ingenomen door Siebe van den Brink. DIO'30 begon sterk aan de wedstrijd en kwam een aantal maal gevaarlijk voor het doel. Na een goed opgezette aanval werd een schot van Siebe van den Brink gekeerd door doelman Luuk Keijser en leverde niet meer op dan een corner. Aan de andere kant was er gevaar van Beuningse Boys waaruit Davy van Verseveld bijna in eigen doel kopte. Dankzij een goede reflex van Nick Degen bleef het 0-0. Een minuut later was er een kopkans voor Bob Stevens maar de bal ging over het doel. Op wat felle duels op het middenveld na gebeurde er een fase eigenlijk vrij weinig DIO'30 kwam niet in de problemen maar kon aanvallend ook weinig creëren. Na ongeveer een half uur spelen was er toch weer een goede kans voor DIO'30 Uit een voorzet van Franco Kleinschiphorst kon Bob Stevens de bal hard inkoppen maar met en goede redding wist Luuk Keijser een verdiende voorsprong voor DIO'30 te voorkomen. DIO'30 bleef de betere ploeg maar deed te weinig met het overwicht. Kort voor rust moest Beuningse Boys met 10 man verder. Roy van Ewijk werd na een onnodige overtreding met zijn tweede gele kaart het veld uitgestuurd.

DIO'30 probeerde daar nog voor rust van te profiteren maar het bleef bij 0-0. Het was de verwachting dat DIO'30 de tweede helft zou proberen om te profiteren van de man meer situatie maar dat deed het niet. Het liet Beuningse Boys veel te veel komen en kwam er zelf niet uit. Beuningse Boys werd zelfs een aantal malen gevaarlijk met hoge voorzetten en corners. Ook Jeffrey Aalders was gevaarlijk maar Nick Degen kon met een goede redding erger voorkomen. Na ruim een uur voetballen kwam Beuningse Boys dan ook op voorsprong. Na onnodig balverlies kon Martijn Wolf de bal voorzetten waaruit Bram Langedijk de bal van dichtbij kon inkoppen. Een paar minuten later had DIO'30 op gelijke hoogte moeten komen. Michel Falize probeerde met een schot van afstand doelman Luuk Keijser te verrassen die constant te ver voor zijn doel stond, maar de bal kwam via de lat het veld weer in precies waar Bob Stevens stond. De spits van DIO'30 mikte echter te hoog en de bal ging ruim over. Halverwege de tweede helft probeerde DIO'30 trainer Stefan Hoogsteder wat meer druk te gaan zetten door Niek Vriesema in te brengen voor Siebe van de Brink. Het lukte DIO'30 nu wel om wat meer naar voren te spelen en het leverde wat gevaar op maar het spel was te slordig en gehaast waardoor de defensie van Beuningse Boys de vaak hoge ballen telkens zonder problemen kon wegwerken. De beste kans was echter voor de thuisploeg om op 2-0 te komen. De bal ging gelukkig voor langs. Ook Sam Jacobs werd nog ingebracht voor Franco Kleinschiphorst.

DIO'30 probeerde in de slotfase nog wat maar de echte overtuiging ontbrak waardoor er weinig gevaar ontstond. Er was nog wel een goede actie van Davy van Verseveld maar zijn voorzet leverde niet meer op dan een corner. Zo bleef het na de 90 minuten plus ruime blessuretijd bij 1-0 voor Beuningse Boys en daarmee kreeg DIO'30 gezien het veldoverwicht niet waar het recht op had. Het viel de ploeg echter zelf aan te rekenen dat het niet heeft kunnen profiteren van het zwakke spel van de tegenstander en dat het ruim een halve wedstrijd met een man meer speelde. Volgende week speelt DIO'30 wederom een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij SV Milsbeek. Dit is voor DIO'30 een onbekende tegenstander die afkomstig is uit district Zuid II. De wedstrijd begint om 14.30 uur.