Bets Janssen (rechtsonder) met haar collectanten.
Bets Janssen (rechtsonder) met haar collectanten. Foto: John van Gelder

Vrijwilligster Bets Janssen uit Afferden in het zonnetje gezet

Algemeen

AFFERDEN - Bets Janssen uit Afferden is maar liefst 59 jaar als vrijwilligster actief voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Op woensdag 7 september is zij in het zonnetje gezet voor haar bijzondere en toegewijde inzet. Sinds haar 23ste is Bets organisator van de collecte in Afferden en zorgt ze ervoor dat haar collectanten op tijd alle collectematerialen ontvangen en weten in welke straat ze kunnen collecteren.

'Bets is een dijk van een vrijwilliger. Al die jaren heeft Bets zich met hart en ziel ingezet voor de collecte van het fonds. Een vrijwilliger die zich zo lang en met zo veel overgave inzet, die is uniek en daar zijn wij natuurlijk heel dankbaar voor', aldus Mirka Broekman, regiomanager bij het Prinses Beatrix Spierfonds. Bets weet zich al jaren gesteund door een groep trouwe collectanten die zij ook uitnodigde voor deze feestelijke jubilarisbijeenkomst.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al 60 jaar in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, he middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert daarom onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, naar een betere kwaliteit van leven voor patiënten nu. Met succes, want dankzij de financiering van het fonds is er onder andere een levensreddend medicijn voor de ziekte van Pompe ontwikkeld en zijn wetenschappers op de goede weg naar een therapie voor de ziekte van Duchenne.