De Oafferse bridgeclub aan tafel bij de Tabaksplant in Afferden.
De Oafferse bridgeclub aan tafel bij de Tabaksplant in Afferden. Foto: Wim Arts

Oaferse bridgeclub brengt spelers samen

Algemeen

AFFERDEN – Het kaartspel bridge draagt bij aan het behoud van sociale contacten en is een goede manier om het brein soepel te houden. Er kan tot op hoge leeftijd thuis of op een club worden gespeeld. Om in clubverband te gaan spelen kan voor de beginnende bridger een drempel zijn. Voor de ervaren speler kan het moment komen dat het tempo op een club te hoog wordt. Dankzij Wil Langens en Gerrie Scholtes hebben deze twee groepen elkaar, in een rustige omgeving, gevonden.

De woensdagmiddagclub is niet nieuw. Wil Langens is al vijftien jaar bridgedocent. In de beginjaren was de belangstelling om bridge te leren groot en gaf zij les in het dorpshuis. Na de cursus konden cursisten wekelijks terugkomen om ervaring op te doen. Wil was dan aanwezig en sprong bij als iemand het even niet meer wist of als er behoefte was aan speluitleg. 'Dit bleek een succesformule', vertellen initiatiefnemers Wil en Gerrie. 'We zijn ooit begonnen met drie tafels per week, wat nu is uitgegroeid tot zo'n vijf à zes tafels. Intussen hebben ook ervaren bridgers zich aangesloten.'
De club speelt op de woensdagmiddag in de Tabaksplant in Afferden. Behalve starters en mensen die in een rustigere omgeving willen kaarten, komen er ook mensen die liever niet meer 's avonds van huis gaan. Bij de meeste clubs moeten bridgers als paar inschrijven. Bij de Oaferse bridgeclub is dat niet nodig, er kan altijd een reservespeler worden gebeld. Kortom, het is prettig vertoeven bij deze club. Er heerst een gemoedelijke sfeer en men is tolerant als iemand wat langer de tijd nodig heeft om na te denken. 'Gezelligheid staat hier voorop en er komt geen mes op tafel', merken enkele aanwezige spelers lachend op.

Er is nog ruimte om uit te breiden. De bridgeclub speelt wekelijks een eigen competitie, op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur. Er is een vrije inloop en deelname bedraagt 2,50 euro per keer. Van dit bedrag wordt geld gespaard voor een attentie bij de Kerstdrive en de afsluiting van het seizoen. Meer informatie over de woensdagmiddagbridge kan worden verkregen bij Gerrie Scholtes, via tel. 0487-51 27 84. Geïnteresseerden voor de bridgelessen kunnen contact opnemen met Wil Langens, via tel. 0487-51 38 30.

Door Elly Hagen.