Afbeelding
Foto: John van Gelder.

Tachtig schutters van De Korrel strijden om de Bianchi Cup

Algemeen

DRUTEN Bij schietsportvereniging De Korrel aan De Gelenberg 8 in Druten zijn rond 230 clubleden actief. Volgend weekend gaan tachtig schutters de strijd aan om de Bianchi Cup. Dit internationale contact krijgt op 25 september in Druten een vervolg met een Benchrest wedstrijd.

Secretaris At Go en bestuurslid Peter Noppen benadrukken dat de vereniging draait op de vele vrijwilligers: 'De sfeer is bij ons gezellig en sociale contacten zijn belangrijk. Veiligheid scoort hoog. Schietsport vraagt om discipline en concentratie. Onze accommodatie met een twaalf, een vijfentwintig en een vijftig meter baan is een prima basis. Voor het schieten op honderd meter maken we gebruik van een overdekte baan in Ochten.'

Veiligheid
De Korrel bestaat sinds 1974 en bouwde zonder overheidssteun, in de loop der jaren haar mooie accommodatie van ongeveer tweeduizend vierkante meter met verschillende banen en een gezellige bar. Nieuwe leden moeten een verklaring omtrent goed gedrag overleggen voordat ze worden toegelaten. Als aspirant-lid krijgen ze een basiscursus. Het leren omgaan met een wapen en vooral de veiligheid zijn daarin belangrijk.

Vrijwilligers
Go: 'De schietsport is een verslavende hobby. Wij hebben deelnemers met uiteenlopende vaardigheden. Er is dan ook ruimte om veel verschillende disciplines te schieten. Door de gezelligheid en sociale contacten is de clubtrouw groot. 'Wij verwachten van alle leden dat ze hun bijdrage als vrijwilliger leveren.

Dat is de kurk waar De Korrel op draait.' Noppen daarover: 'Zo hebben we een onderhoudsploeg, mensen voor de bar, toezichthouders voor de banen en een verenigingsverlofhouder die onder andere de kluis met wapens opent en sluit. Verlofhouders moeten jaarlijks minimaal achttien schietbeurten maken om dat verlof te behouden. Ook moeten ze meedoen aan de clubcompetitie die uit vijf wedstrijden bestaat.'

Bianchi Cup
Bij de wedstrijden voor de Bianchi Cup komen op 6 en 7 augustus leden van De Korrel in actie en zijn er deelnemers elders uit het land en uit het buitenland. De schietwedstrijden beginnen 's morgens om 8 uur en duren tot 4 uur 's middags. De Bianchi Cup wordt geschoten volgens de NRA Action Pistol Rules. Meer informatie over de club en de wedstrijden: www.dekorrel.nl.

Door Anton Jansen.