Groep 4/5 van de St. Victorschool in Afferden is klaar om Maas en Waal te promoten in de zomer.
Groep 4/5 van de St. Victorschool in Afferden is klaar om Maas en Waal te promoten in de zomer.

Fijn om Maas&Waler te zijn

Algemeen

MAAS EN WAAL - De stickeractie 'Fijn om Maas&Waler te zijn' is weer van start gegaan. Met de actie roept de Maas&Waler inwoners op hun regio ook 'over de rivieren' te promoten. In Nederland én daarbuiten. En dat lukt tot nu toe heel aardig. Maar het kan natuurlijk altijd (nog) beter.

De Maas&Waler begon twee jaar geleden met de actie 'Fijn om Maas&Waler te zijn'. Inwoners werden opgeroepen de herkenbare roze sticker op hun reisbestemming achter te laten en een foto of selfie als bewijs naar de redactie te sturen. De leukste foto's verschenen in de zomermaanden in de krant.

Een greep uit de locaties waar de sticker inmiddels gespot is: New York, Texel, Turkije, Oostenrijk en Ponypark Slagharen. Het doel is om daar komende zomer weer flink wat plaatsen aan toe te voegen. En om dat te bereiken zijn de stickers sinds deze week op een kleine dertig plaatsen in Maas en Waal af te halen.

Ook een sticker afhalen?
De stickers zijn verkrijgbaar bij de gemeentehuizen van Beuningen, Druten en West Maas en Waal, en bij diverse dorpshuizen en horecalocaties in de regio. Vanaf deze week zijn de stickers af te halen op de volgende locaties: Afferden (Gewoon Effe Anders), Alphen (dorpshuis De Hucht), Altforst (dorpshuis De Uithof), Appeltern (dorpshuis De Schuur en Moeke Mooren), Batenburg (De Hostert), Beneden-Leeuwen (De Rosmolen), Bergharen (dorpshuis De Zandloper), Beuningen (De Lèghe Polder), Boven-Leeuwen (Kulturhus D'n Dulper), Deest (Drogisterij van de Wielen en cafetaria 't Plein), Dreumel ('t Centrum), Druten (d'n Bogerd), Heerewaarden (dorpshuis De Vrijheid, De Buke en bezoekerscentrum De Grote Rivieren), Hernen (dorpshuis de Mijlpaal), Horssen (dorpshuis de Horst), Maasbommel (De Hanze), Puiflijk (De Lier), Wamel (VTC Wamel), Weurt (de Kloosterhof) en Winssen (De Paulus). Uiteraard is de sticker ook af te halen bij de redactie van de Maas&Waler aan de Ambthuisstraat 1 in Druten.

Hee kijk, de Maas&Waler!
Bevestig de sticker op je auto, je koffer of de caravan ('Hee kijk daar, een Maas&Waler sticker!') of laat de sticker op je vakantieadres achter. Op de deur van de berghut, bij die bekende bezienswaardigheid, of bij de strandpaal waar je dagelijks van de zon geniet. Wil je de locatie waar de sticker opgeplakt is delen met de lezers? Maak dan een foto van jezelf en/of je reisgezelschap (mét de sticker) en mail deze naar redactie@demaasenwaler.nl of plaats de foto op www.facebook.com/demaasenwaler.