Drutense Anouk van Dongen pakt goud, zilver en brons

DRUTEN - Anouk van Dongen (10) uit Druten pakte afgelopen weekend goud, zilver en brons tijdens de finales van de Gelderse Minoren in Vaassen. Hier streden de beste 18 zwemmers van Gelderland tegen elkaar.

De Drutense zwom afgelopen zaterdag drie afstanden. Zij behaalde de tweede plek op de 100 meter vrije slag, met een tijd van 1:17,77. De 50 meter vlinderslag leverde haar een tweede plek op, met een tijd van 40,63. De laatste afstand was beslist geen gemakkelijke voor de 10-jarige zwemster. Desondanks wist zij met een tijd van 1:28,51 toch de derde plek te veroveren.

Zondag verscheen Anouk twee keer aan de start. Met een tijd van 1:10,63 zwom zij, op de 200 meter wisselslag, naar het goud. Bij de laatste afstand wist Anouk geen podiumplek te veroveren.

De Drutense zwemkampioene kan terug kijken op een geslaagd toernooi en gaat zich opmaken voor het Nederlands Kampioenschap op 3 juli.