Afbeelding

Informatieavond subsidie duurzame maatregelen goed bezocht

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Gemeente West Maas en Waal hield dinsdag 31 mei een informatiebijeenkomst over "Investeringssubsidie duurzame energie". De informatieavond werd goed bezocht. Ruim 85 geïnteresseerden vulden de raadszaal van het gemeentehuis.

Investeren in duurzame maatregelen is goed voor het woongenot én de portemonnee van de inwoners meent de gemeente. Met de nieuwe subsidieregeling "Investeringssubsidie duurzame energie" (ISDE) is die investering nog voordeliger. Deze nieuwe regeling is sinds januari 2016 van kracht. Tijdens deze avond werden de voorwaarden voor subsidie en de in aanmerking komende maatregelen besproken. Op de informatiemarkt konden de inwoners terecht bij lokale vakmensen voor advies over hun persoonlijke situatie. Wethouder de Vree verrichtte de aftrap voor de avond. Met de nieuwe regeling ISDE is subsidie te krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Voor geïnteresseerden die 31 mei verhinderd waren staat de presentatie op www.avalonadvies.nl/isde-wmw. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.RVO.nl.