Tien jaar de Ouwerwetse Herrese Krintemik

Algemeen

HEEREWAARDEN - Bakker Jacques Maas zorgt er voor dat op zondag 12 juni 2016 voor de tiende achtereenvolgende keer ouwerwetse Herrese krintemik op de Hernense Stratenmarkt te koop is. Het recept komt uit de oude doos van vader Piet Maas die ruim 50 jaar een bekende (krintemik)bakker was in Hernen en wijde omgeving.

Vanwege het tienjarig jubileum wordt het extra feestelijk bij de kraam. Mensen die krintemik kopen, maken kans op een leuke attentie, de kinderen krijgen bij aankoop van een krintemik een ballon. De krintemik kost 5 euro waarvan minimaal 3 euro rechtstreeks naar het goede doel gaat. Het goede doel is Missiehuisfront Hier en Ginder, die op haar beurt te projecten van zuster Marleen Burgers steunt. Zij woont en werkt in Cruz do Espirito Santo in Brazilië samen met Maria da Salete, dokter in medicinale planten en zij is coördinator van het Centrum voor Behoud en Bevordering van de Volkswijsheid op het gebied van Gezondheid.
Mede door de opbrengst van de Herrese krintemik in 2015 is er een speciale keuken ingericht voor het maken van medicijnen. Om dit vormingswerk voort te zetten, wordt de opbrengst ook dit jaar voor dit doel gebruikt.

Bestellen
Wie op 12 juni niet naar de stratenmarkt kan komen, kan een krintemik thuis laten bezorgen op zaterdag 11 juni. Neem daarvoor contact op met Marjan via tel. 06-13 15 42 44 of bestel per e-mail marjan.maas@outlook.com. Vermeld duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal krintemikken.