De Taxi Taxus Tas (links) en de ophalers
De Taxi Taxus Tas (links) en de ophalers

Stichting Taxus Taxi haalt gratis taxussnoeisel op

Algemeen

MAAS EN WAAL - Vanaf 27 mei haalt Taxus Taxi taxussnoeisel gratis aan huis op. Het taxussnoeisel bevat namelijk elementen die gebruikt worden bij medicatie tegen kanker. De actie loopt tot eind september.

Inwoners kunnen met Taxus Taxi contact opnemen waarna zij een tas om het taxus snoeisel in te verzamelen ontvangen. Vervolgens haalt Taxus Taxi het snoeisel aan huis op. Samen met de gemeente ondersteunt afvalbeheer Dar deze actie.

Iedereen kan gebruik maken van de kosteloze ophaalservice van taxussnoeisel, zowel particulieren, hoveniers, gemeenten als bedrijven. Een ophaalverzoek kan via de website of telefonisch worden ingediend. Alleen de jonge scheuten (de groene delen van de taxus) zijn bruikbaar, zij bevatten namelijk de belangrijkste stof Taxol, wat een onderdeel van de chemotherapie is. Om het gemakkelijker te maken, biedt de stichting gratis Taxus Taxi Tassen en knipzeilen aan. Op deze manier wordt er ook geen ander tuinafval met het taxussnoeisel vermengd. Het is ook belangrijk het snoeisel zo luchtig mogelijk te bewaren om broei te voorkomen.

Kijk voor meer informatie op www.taxustaxi.nl.