Foto: PinksterVaria.nl
Foto: PinksterVaria.nl

Pinksteren vier je in Altforst

Algemeen

ALTFORST - Traditiegetrouw vindt tijdens Pinksteren de PinksterVaria plaats. Dit jaar valt het evenement in het weekend van 13, 14 en 15 mei. In het normaal zo rustige Altforst is het dan een drukte van jewelste, met diverse activiteiten.

Vrijdag
Op vrijdagavond gaat het driedaagse programma van start met B-frogg.nl, een feest speciaal voor de jeugd vanaf twaalf jaar. Er wordt nadrukkelijk gelet op het schenken van alcohol, er wordt geen alcohol geschonken aan jongeren onder de achttien jaar. De muziek wordt verzorgd door bekende dj's uit de buurt, waaronder Arento, Basic Beats en Royinho en MC Rini. Kaarten kosten in de voorverkoop 6 euro en aan de deur 8,50 euro. Voor meer informatie en beschikbaarheid van tickets, zie www.b-frogg.nl.

Zaterdag
Vanaf 20.30 tot 01.30 uur vindt het Altforst Festival plaats. De muziek wordt verzorgd door Baby Blue, een band bestaande uit zes muzikaal gedreven jonge honden. De jongens spelen nummers uit de jaren '50 tot en met die van hedendaagse hitlijsten.

Zondag
Van 10.30 tot 17.00 uur is er de grootse jaarmarkt, een ruim opgezette braderie met onder meer streekproducten en diverse demonstraties. Voor de liefhebbers is er een workshop fierljeppen en aapslingeren. De Friezen en de Hollanders zullen tijdens het fierljeppen tegen elkaar strijden. De workshop aapslingeren is toegankelijk voor kinderen tot zestien jaar.

Tijdens de jaarmarkt is er een heuse auto wipwap te bewonderen. De wipwap staat enkele meters boven de grond en is speciaal ontworpen om landrovers overheen te laten rijden. Voor bezoekers is het mogelijk om mee te rijden.Verder is er op zondag het Kikkerparadijs, bestaande uit gratis attracties voor kinderen. Er zijn onder andere een dj-workshop, bungy trampolines en diverse luchtkussens. Ook is er de mogelijkheid om pony te rijden. Op het Altforst Plein is Froggy Pop, waar vier bands van 11.00 tot 16.00 uur optreden. Van 16.30 tot 22.00 uur is er muziek in de tent, waarbij de band Broadway PinksterVaria afsluit.

Zeepkistenrace
PinksterVaria heeft ook een zeepkistenrace. De organisatie van het evenement vindt het jammer dat veel zeepkisten gebouwd worden voor de 'thuiswedstrijden' en geeft daarom iedereen de kans om in Altforst (nogmaals) deel te nemen. Bijzonder aan deze race is dat de organisatie meisjes een handje wil helpen en juist hen aanspoort deel te nemen. Het is mogelijk om met een eigen zeepkist aan de race deel te nemen, maar er staan ook twee zeepkisten van de organisatie klaar. Meer informatie en inschrijven: stijnvanwel@hotmail.com. Voor meer informatie, tijden en prijzen: www.pinkstervaria.nl.