Foto: Stan van den Hurk
Foto: Stan van den Hurk

Monument voor Engelse soldaat John Webster

Algemeen

DRUTEN - Het 4 mei-comité Druten herdenkt tijdens dodenherdenking niet alleen de slachtoffers die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen tijdens het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, niet alleen in oorlogssituaties maar ook bij vredesmissies, maar ook Engelse soldaat John Webster. Om de soldaat voor de toekomst een blijvend gezicht te geven, heeft het comité een monument ontworpen.

Voor de uitvoering is gekozen voor duurzame en weerbestendige materialen. De uitvoering en vervaardiging van dit monument is ter hand genomen door comitélid Stan v.d. Hurk.

Sinds vijftien jaar wordt de sterfdag (01-01-1945) van de aan de Molenhoek in Druten ten ruste gelegde soldaat herdacht op 4 mei. Van deze soldaat was weinig tot niets bekend. Dat was ook de reden voor het comité om nader onderzoek te doen naar John Webster en zijn herkomst. Tijdens het onderzoek kwamen zij in contact met zijn (enige) zoon van inmiddels 76 jaar en via hem kregen ze beschikking over enkele foto's. Bij de 70-jarige herdenking in mei 2015 woonden Webster zijn zoon en echtgenote de herdenking bij.