Boeren Irma en Merel
Boeren Irma en Merel Foto: Boerderij Eetmeerbosch

Rondleiding op regeneratieve zelfoogstboerderij Eetmeerbosch

zaterdag 4 mei 2024 10:00

Boerderij Eetmeerbosch is een zelfoogstboerderij met voedselbos met meer dan 120 soorten groenten, fruit, noten, kruiden en bloemen. 

Op ruim 2 hectare telen wij een diversiteit aan groenten, kruiden en (eetbare) bloemen. Oogstgenoten kunnen groenten van het land halen naar beschikbaarheid en eigen behoefte. Dit is op basis van vertrouwen en solidariteit. Wij volgen de principes van Community Supported Agriculture (CSA). Dit houdt in dat we zowel de overvloed als de risico’s met elkaar delen als gemeenschap. Zo hoeven wij als boeren niet alleen de risico’s te dragen om ons allen te voeden, en dragen we samen zorg voor elkaar en voor onze aarde.

Wij gebruiken geen chemische (bestrijdings)middelen zoals pesticiden of kunstmest. Wij richten ons op het telen van sterke gewassen, het opbouwen van een rijke bodem met behoud van een goede structuur en rijk bodemleven en het aantrekken van biodiversiteit. Wij maken uitsluitend gebruik van natuurlijke bemesting, zoals mest van onze dieren en groencompost.  

Wil je de ins en outs van een zelfoogstabonnement op Boerderij Eetmeerbosch ontdekken? Kom dan naar onze rondleiding. Leer ons kennen, zie de boerderij en ontdek hoe een zelfoogstabonnement in elkaar steekt. We hopen je dan te zien.

Zaterdag 4 mei van 10.00 tot 11.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.eetmeerbosch.nl

Locatie