Afbeelding
Foto: Hans Nas

Herdenking Puiflijk

zaterdag 4 mei 2024 19:00

Het thema van de 4 mei herdenking is dit jaar: Vrijheid vertelt ”Opmaat naar 80 jaar vrijheid”

In Puiflijk is er dit jaar al een bijzondere herdenking. Elk jaar worden 4 buitenlandse soldaten herdacht: Corporal A.R. Saunders, Officer N.B. Couper, Corporal L.P. Ewin en Corporal K.F.M. Bond.  Ook denken we aan sergeant Mark Weijdt. Hij sneuvelde in 2008 in Uruzgan, een provincie in Afghanistan. Mark woonde jarenlang in Druten en was leerling van ’t Geerke in Puiflijk.

Voor al deze soldaten heeft het 4 mei comité van Puiflijk een speciaal herinneringsbordje laten maken. Deze bordjes zullen worden onthuld tijdens de herdenking van 4 mei.

Tijdens deze bijeenkomst speelt het orkest Arezzo en worden liederen gezonden door het wereldkoor Nonjana. Leerlingen van ’t Geerke, de Appelhof en het Pax Christi college leveren een bijdrage.

De herdenking is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. In de herdenking staat het leven van Willem Wilbrink centraal. Het verhaal is geschreven door Laurens van Aggelen en gaat over de verschrikkingen van het leven in Dachau en Indië. Het verhaal van Willem Wilbrink is een verhaal van doorzettingsvermogen, medemenselijkheid en opofferingsgezindheid. Eigenschappen die vandaag, anno 2024, zo essentieel zijn voor het realiseren van vrede en vrijheid.

De herdenking wordt gehouden in de kerk in Puiflijk

Programma:
14.00 uur: Oefenen met de leerlingen
19.00 uur: Start herdenking. De herdenking wordt geleid door Leo Reijers.
20.00 uur: Taptoe. Vanaf de toren van de kerk
20.05 uur: Herdenking op het kerkhof van de gevallen soldaten en onthullen van de naambordjes.

Aansluitend: Krans- en bloemlegging.

Locatie