Burgemeester Bergman legt een krant tijdens de herdenking.
Burgemeester Bergman legt een krant tijdens de herdenking. Foto: GER LOEFFEN

Herdenking Beuningen

zaterdag 4 mei 2024 19:25

BEUNINGEN - De Nationale Herdenking in Beuningen gaat om 19.25 uur van start op het plein voor het gemeentehuis. Vanaf het gemeentehuis wordt in een stille tocht gelopen naar de herdenkingsplaats bij het ‘Monument voor Geallieerde Vliegers’ aan de Van Heemstraweg.

Om 19.59 uur is het Taptoe signaal, gevolgd door twee minuten stilte. Daarna speelt Muziekvereniging Na Arbeid Gezelligheid Weurt het Wilhelmus. Aansluitend een ceremonie met onder andere een toespraak van burgemeester Daphne Bergman en neerleggen van een bloemenkrans door het college van B&W. Daarna kunnen aanwezige organisaties en inwoners bloemen leggen. 

Kinderen van Kindcentrum Montijn en meerdere scoutinggroepen helpen tijdens de ceremonie mee. Tussendoor is er muziek en zijn er sprekers. Natuurlijk zijn ook de veteranen uit de gemeente Beuningen aanwezig. 

De herdenking is om ongeveer 20.45 uur afgelopen. Hierna is iedereen welkom om nog even te blijven voor een kopje koffie, thee of sap voor de kinderen.

Ceremonie bij Lancastermonument
Op 4 mei vindt er om 18.30 uur een ceremonie plaats van Scouting Beuningen bij het Lancaster monument, Wilhelminalaan/Elsenpas in Beuningen. De leden hijsen de vlag halfstok. 

Viering Komore

Om 18.30 uur is iedereen welkom in de Sint Corneliuskerk in Beuningen voor een herdenkingsviering. Het thema hiervan is: ‘Vrijheid vertelt’. Er zijn teksten en liederen rond oorlog en herdenking. 

Wegafsluiting

Op 4 mei tijdens de ceremonie en op 5 mei is de parallelweg van de Van Heemstraweg afgesloten. Omrijden via Schoolstraat, Kerkplein en Dorpssingel. Buslijn 85 rijdt een omleidingsroute.

Locatie