Afbeelding
Foto: Sjaak Arntz

Herdenking Bergharen

zaterdag 4 mei 2024 19:00

De herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse kerk aan Veldsestraat begint om 19.00 uur. 

De namen van de volgende slachtoffers worden genoemd, waaronder burgemeester Luske, de dames Truus en Diny Derksen, en de heren Chris Geurts en Antoon van den Hogen. Verder is er ook aandacht voor gesneuvelde Britse militairen, waaronder de piloot flight-sergeant D.C. Horn, die op de begraafplaats bij de Protestantse kerk werd begraven. Bij de herdenking zullen naast onze burgemeester Helmer ook nabestaanden van de slachtoffers aanwezig zijn.

De ceremonie wordt muzikaal omlijst door de blazer van MuzAnna, die deze avond onder leiding staan van Jos de Kleijn. Bij het monument ter nagedachtenis aan burgemeester Luske en op het graf van de Britse piloot worden bloemen gelegd namens de gemeente en het Oranje-comité. Aanwezigen die dat willen worden in de gelegenheid gesteld bloemen te leggen evenals de kinderen van de school.
Als het Signaal Taptoe heeft geklonken is het om 20.00 uur twee minuten stil, waarna het Wilhelmus zal klinken. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting met nabestaanden en andere belangstellenden in de Protestantse kerk.

Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn wat zeer op prijs wordt gesteld als eerbetoon aan de slachtoffers. Het vlaggenprotocol vraagt om op 4 mei vanaf 18.00 uur tot zonsondergang onze nationale driekleur halfstok te hangen.

Locatie