Zonsondergang tijdens het Duivels Veldfestival in Winssen
Zonsondergang tijdens het Duivels Veldfestival in Winssen Foto: Anita Willems

Duivels Veldfestival

zaterdag 25 mei 2024 9:00

Motorclub organiseert eigen festival in campingwei

WINSSEN – In het laatste volle weekend van mei wordt in Winssen de derde editie van het Duivels Veldfestival georganiseerd. Een initiatief van Motorclub de Veldduivels, bedoeld om motor- en muziekliefhebbers op een laagdrempelige manier bij elkaar te brengen.

Het kleinschalige festival vindt plaats in de wei van camping De Muk in Winssen. ‘Dat maakt overnachten mogelijk, voor wie dat leuk vindt’, aldus Leo van Haalen, één van de organisatoren. Verder is het principe volgens hem even leuk als eenvoudig: ‘gewoon lekker genieten van een goed “stukske” muziek, zittend op een pak stro met een biertje in de hand.’

Vrijdag

Op vrijdagavond staan de bands Cellar’s Tribe en On The Road Again op de planken van het minifestival. De entree (18+) bedraagt 10 euro per persoon.

Zaterdag

Zaterdagochtend wordt een motortoerrit verreden, waaraan ook niet-leden kunnen deelnemen. ‘Aansluitend is er een open podium voor lokale bandjes en artiesten’, vervolgt Leo. ‘Wie het leuk vindt om optreden, dat kan ook met een fanfare of dweilorkest zijn, is van harte welkom.’ Op het programma staan: Vision, Keigezellig & De Knaoiers. De entree is gratis.

In de avond treedt de Amerikaanse countryzanger Doug Adkins op, net als de energieke rockband Basic Royalty. De entree (18+) bedraagt 20 euro.

Iedereen is welkom op het festivalterrein. Voor de avonden is een ticket nodig, net als voor de motortoerrit. Ook is het mogelijk om te kamperen op de camping. De kosten bedragen 14 euro per persoon, per nacht. Kijk voor meer informatie en tickets op: www.duivelsveldfestival.nl.

Locatie