Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Bijenhotels makenWoensdag 3 april

woensdag 3 april 2024 15:00

Welk kind komt woensdagmiddag 3 april een bijenhotel maken in Het Dijkmagazijn? Voor wilde bijen is een hotel meer dan welkom. Met bundeltjes rietstengels zijn ze erg blij om een nestje te maken en eitjes te leggen

Honingbijen leven in een korf, met duizenden bij elkaar. Wilde bijen leven alleen, en sommige soorten leggen hun eitjes in holle stengels. Het Dijkmagazijn heeft volop riet om een hotel mee in te richten. Wie dat ophangt in zijn tuin of balkon kan mooi volgen hoe ze die stengels inrichten en dichtmetselen als er voldoende eitjes in zitten. Bang zijn voor wilde bijen hoeft niet, want ze steken niet. Kinderen krijgen ook informatie over de bijen mee. Bijvoorbeeld welke planten ze graag bezoeken om nectar en stuifmeel te halen. Daarom de kinderen ook zaadjes mee om thuis of in het wild uit te zaaien. Tegen de tijd dat de eitjes uitkomen, bloeien de klaprozen en korenbloemen vol nectar en stuifmeel voor de nieuwe bijtjes.

Max. 12 kinderen uit gemeente Beuningen van 6 tot 14 jaar. Kosten 2,50 euro per kind, ouders/opvoeders mogen gratis meedoen. Reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

De activiteit duurt van 15.00 tot 16.30 uur.

Locatie