Bjorn Meeuwsen, René den Biesen en Jeroen de Heuvel.
Bjorn Meeuwsen, René den Biesen en Jeroen de Heuvel. Foto: John van Gelder

Een kijkje in de platenkast live

zaterdag 20 april 2024 15:00

De serie ‘Een kijkje in de platenkast’ is een enorm succes. Bedenker René den Biesen sloeg de handen ineen met muzikanten Jeroen de Heuvel en Bjorn Meeuwsen voor ‘De Platenkast Live’. Op zaterdag 20 april tussen 15.00 en 18.00 uur vindt deze middag vol unieke verhalen en de mooiste muziek plaats in ’t Zwaantje in Deest. 

In de sfeervolle muziekkamer van René is overal zichtbaar dat we te maken hebben met een echte muziekliefhebber. René, die normaal zelf verhalen schrijft voor de Maas&Waler, zit deze keer in de praatstoel. Een rol die hem goed past. Zo heeft hij al de nodige ervaring als presentator van de Maas en Waalse Popquiz in Deest en andere muzikale evenementen. Hij weet ontzettend veel over muziek en deelt dat graag. Vanuit die passie ontstond ook ‘Een kijkje in de platenkast’. Een serie die enorm aanslaat. ‘Mensen spreken me aan. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.’

Waar René vooral liefhebber is, zijn Jeroen en Bjorn echte muziekmakers. Jeroen speelt piano en zingt. Na in verschillende bands te hebben gespeeld, brengt hij tegenwoordig zijn eigen muziek uit onder de naam Jerone Hill. Zijn muziek is te vinden op streamingsdiensten. Binnenkort komt zijn eerste album uit. Bjorn speelt gitaar bij dialect-rockband Revolt. De drie kennen elkaar al uit de lokale muziekwereld. Er is een enorme muzikale klik, zolang het maar niet over de Rolling Stones of The Beatles gaat. De drie troffen elkaar, de reeks kwam ter sprake en al snel ontstond het idee voor een live-editie van De Platenkast.

Tijdens het evenement doen alle drie waar ze het beste in zijn. Jeroen en Bjorn verzorgen de muziek en René praat de boel aan elkaar met mooie verhalen en verrassende weetjes. Gedurende de middag zullen verschillende nummers de revue passeren van de vijftien gasten die René heeft gesproken voor de serie, maar ook persoonlijke verhalen en nummers komen langs.

Kaartjes kosten 5 euro en zijn te bestellen via qb.biesen@online.nl. ‘René komt ze dan persoonlijk op de fiets afgeven.’ Wees er snel bij, want er is plek voor 75 personen en het gaat om een éénmalig evenement. ‘Hoewel,’ voegt Jeroen grappend toe, ‘ik hoorde dat de Ziggo Dome nog een dag vrij heeft.’

Door Inge Arissen

Locatie