Meditatie in de Boeddhistische tempel in Afferden (GLD)
Meditatie in de Boeddhistische tempel in Afferden (GLD) Foto: Stichting Dhammakaya nederland

Meditatie en lezing: Meditatie en subtiele hindernissen

dinsdag 2 april 2024 19:30 tot 21:00

Vanaf dinsdag 30 januari tot en met dinsdag 2 april wordt een wekelijkse meditatie- en lezingenreeks georganiseerd door monnik Sander Oudenampsen van de Dhammakaya tempel in Afferden (GLD). 

Elke avond start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur.Elke bijeenkomst start met een uitgebreide meditatie. Wat slaap is voor het lichaam, is meditatie voor de geest; het brengt rust en een frisse blik op de werkelijkheid en je betrokkenheid op anderen. Dhammakaya meditatie is een makkelijk toegankelijke vorm van meditatie en tegenwoordig ook de meest toegepaste vorm van meditatie in Thailand. De meditatie is eerst gericht op het verstillen van de geest en het ervaren van welzijn. Dit helpt de beoefenaar van de meditatie uiteindelijk om de werkelijkheid beter te begrijpen en aandacht te schenken aan wat er voor haar of hem toe doet in het persoonlijke leven. Eerdere ervaring met meditatie is niet noodzakelijk.

Na de meditatie volgt een lezing van circa 30 minuten. Centraal thema van de nieuwe lezingenreeks vormen de vier universele waarden waarover de Boeddha sprak: edelmoedigheid, liefdevolle vriendelijkheid, juiste aandacht en juiste concentratie. Deze waarden worden toegelicht, wat zij betekenen in de boeddhistische ethiek, en hoe ze als eigenschappen kunnen worden beoefend

din 2 apr – Meditatie en de subtiele hindernissen

Elke avond staat op zich en is kosteloos bij te wonen, een kleine bijdrage wordt altijd op prijs gesteld.De bijeenkomsten vinden plaats in de Dhammakaya tempel, Koningstraat 45/47, 6654 AA, Afferden (voormalige kerk).

Meer informatie is te verkrijgen op https://www.stichting-dhammakaya.nl/nl/mediteren-in-de-tempel/of via email info@dhammakaya.nlMeditatie in de Boeddhistische tempel in Afferden (GLD)

Locatie